Dyrk sex og gør din chef glad

God sex gør dig til en bedre medarbejdere

God sex gør dig til en bedre medarbejder

Forskere fra universiteterne i Oregon og Washington siger, at et sundt sexliv hjemme øger medarbejdernes trivsel og engagement på jobbet.

En undersøgelse af gifte medarbejderes arbejde- og sexvaner viste, at de der prioriterede sex i hjemmet, efterfølgende havde fordel af det på arbejdspladsen, hvor de var mere tilbøjelige til at fordybe sig i deres opgaver og nyde deres arbejdsliv.

“Vi pjatter med, at folk ’går på lette fødder’, men det viser sig at det faktisk er rigtigt, og vi bør være opmærksomme på det,” siger Keith Leavitt, der er ekspert inden for organisatorisk adfærd og ledelse på Oregon State University.

“Vedligeholdelse af et sundt forhold, der omfatter et sundt sexliv, hjælper medarbejderne til at være glade og engagerede i deres arbejde, hvilket gavner både medarbejderne og de organisationer, de arbejder for,” siger Keith Leavitt.

Undersøgelsen viste også omvendt, at det har negativ indflydelse på sexlivet, når medarbejderne bringer arbejdsrelateret stress hjem. Tidens krav til resultater og tilgængelighed gør, at arbejdsmails og mobiltelefon griber ind i vores fritid, og så er der mindre overskud til sex. Men når medarbejderne ofrer ting som sex, kan deres engagement på arbejdet falde som en direkte følge.

Sex udløser frigivelse af dopamin, en neurotransmitter forbundet med belønningscentrene i hjernen, såvel som oxytocin, et neuropeptid forbundet med social binding og vedhæftning. Det gør sex til en naturlig og forholdsvis automatisk humørpille, og fordelene holder sig langt ind i den næste dag, siger Leavitt.

For at forstå virkningen af ​​sex på arbejde fulgte forskerne 159 gifte medarbejdere i løbet af to uger, og bad dem om at gennemføre to korte undersøgelser hver dag. De fandt ud af, at medarbejdere der dyrkede sex, rapporterede et mere positivt humør næste dag, og de forhøjede niveauer om morgenen førte til en mere vedvarende arbejdsindsats og jobtilfredshed gennem hele arbejdsdagen.

Effekten, som ser ud til at holde mindst 24 timer, var lige så stærk for både mænd og kvinder og var til stede, selv efter at forskerne havde taget hensyn til ægteskabelig tilfredshed og søvnkvalitet.

“Dette er en påmindelse om, at sex har sociale, følelsesmæssige og fysiologiske fordele, og det er vigtigt at gøre det til en prioritet. Bare tag dig tid til det,” siger Leavitt.

For tyve år siden kunne daglige skridttællinger, powernapping på kontoret eller mindfullnes og meditation på jobbet måske virke underligt, men nu ses det på mange arbejdspladser som noget ansatte praktiserer i bestræbelserne på at føre et sundere og mere produktivt liv. Det kan være det er tid til at genoverveje sex og dets fordele.

“En mere bevidst indsats for et sundt sexliv bør betragtes som et spørgsmål om menneskelig bæredygtighed og dermed også en potentiel karrieremæssig fordel,” sagde han.

I Sverige har en rådmand for nylig har foreslået at lokale kommunale medarbejdere får lov til at bruge en time i deres arbejdsuge til sex. Rådsmandens håb er at øge byens faldende befolkning samt forbedre medarbejdernes trivsel og produktivitet. I Frankrig har man for nylig vedtaget en lov, der giver medarbejderne “ret til at afbryde forbindelsen” i deres fritid.

Så sluk din telefon og gå tidligt i seng med din elskede – din chef bliver glad for det.

Forskernes resultater blev offentliggjort denne måned i Journal of Management. Medforfattere er Christopher Barnes og Trevor Watkins fra University of Washington og David Wagner fra University of Oregon.