Gør hver dag til Valentins 

Glædelig Valentins Dag, hurra og tillykke med kærligheden. Kærligheden er så fantastisk en gave, og selvfølgelig skal den fejres og hyldes. Det manglede da bare.

Men hvad så på lørdag? Eller måske mandag, hvis man nu går all-in i år og tager en hel kærlighedsweekend? 

Når det bliver hverdag igen, og dagligdagens rutiner tager over, sætter du så også kærligheden på autopilot og lader den passe sig selv, indtil reklamerne for smykker, blomster og chokolade igen gør dig opmærksom på, at der er noget du skal huske at fejre? 

Det er en skam af flere årsager. For det første lægger det endnu mere pres på til næste Valentins Dag. Så er der pludselig et års manglende opmærksomhed, du skal indhente. Det er derfor, det kan føles så svært at gøre dagen til en succes, for så bliver forventninger så meget større … særligt hvis man samtidig føler lidt dårlig samvittighed over ikke at have vist hinanden, hvor stort det er at elske. 

Men for det andet, så er kærligheden en muskel, der skal trænes og holdes ved lige hver dag. Du ligger jo heller ikke på sofaen en helt år, og så regner med at kunne løbe en maraton en dag i februar? 

Kærlighed blomstrer, når den plejes og næres hver dag. Og faktisk er den ganske nøjsom. Et kys, et ord, et kærligt blik, en spontan gave, en ekstra opmærksomhed eller et roligt øjeblik i ægte samvær med hinanden.  De små ting, vi ofte glemmer i en travl og triviel hverdag. 

Det er så banalt og lyder så enkelt, og måske derfor har så mange svært ved at gøre det. For eksempel tænker du tænker måske at ”Jeg elsker dig” er forbeholdt til de helt store følelser, vi tror vi kender fra film og kærlighedssange. Men kærlighed er ikke den ekstatiske, højspændte guitarsolo, men den dybe, grundlæggende basrytme i livets melodi. ”Jeg elsker dig” er ikke banalt og forlorent til hverdag. Det er pulsen, der bringer kærligheden ind i hverdagen, så sig det højt. 

Husk at elske hver dag – lad dine første ord til dig selv hver morgen være ”Jeg elsker min kæreste”. Lad kærligheden være et bevidst valg … hver dag.  

Og giv den så endelig gas til Valentins Dag … bare du husker at kærlighed ikke måles i bukettens størrelse eller smykkets værdi, men i den tid og det nærvær i skænker hinanden. 

Glædelig Valentins Dag. 

 

PS: I de kommende uger vil vi give jer disse 10 #lovehacks, der nærer kærligheden: 

#1 Elsk dig selv 

#2 Kærlighed er et valg … hver dag 

#3 Kys og kæl jer til kærlighed 

#4 Tag ansvar for hinandens lykke 

#5 Vær nysgerrige på hinanden 

#6 Vi får det vi fokuserer på 

#7 Tal så I forstår hinanden 

#8 Lyt til hinanden 

#9 Der er altid 3 versioner: din, min og sandheden 

#10 Lær at leve med forskelle og uløste problemer